Skinkstrimlor i gräslökssås

Serverar: 4 portioner

Mums så god.

Ingredienser

  • 400 g benfri skinka
  • 3 stjälkar bladcelleri
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1-2 msk fransk senap
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan i smala strimlor och sellerin i bitar.
    2. Smält matfett i en stekpanna tills det slutat bubbla och blivit ljusgult. Lägg i köttstrimorna och stek den runt om. Tack inte mer än 2/3 delar av pannan.
    3. Lägg över köttet i en traktörpanna och tillsätt selleri och buljongtärning samt senap. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och crème fraiche. Lägg i gräslöken och spar lite till garnering.
    4. Koka under lock i ca 15 minuter. Strö över resten av gräslöken. Serveras med kokt pasta och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben