Skorthalia (Grekisk vitlökssås)

Serverar: 4 portioner

Passar bra till kotletter & skaldjur. Passar även som salladsdressing.

Ingredienser

  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 dl Sötmandel
  • 2 st Äggulor
  • 1 st Citron
  • 2 msk Kallt vatten
  • 2 dl Olivolja
  • 1 tsk Salt
  • Instruktioner

    1. Skala vitlöksklyftorna & pressa dom med vitlökspress.
    2. Skålla mandeln & skala dom, stöt sedan ihop dom med vitlöken.
    3. Blanda sedan väl vitlöksmandeln tillsammans med äggulorna & saltet i en skål.
    4. Pressa citronen, blanda saften med vattnet & blanda detta omväxlande med oljan. Börja att tilsätta droppvis av oljan & öka mängden efter hand. Rör oavbrutet tills all olja är tillsatt & såsen blivit slät & jämn (ungefär som tunn majonäs).
    5. Förvaras i en burk med lock i kylskåpet tills den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben