Skurna biskvier

Biskvier i långpanna är lätta att göra, naggande goda och perfekt att ha färdiga i frysen.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk kakao
  • 150 g smält smör
  • 1½ dl kokt vatten
  • Kräm
  • 300 g bregott
  • 200 g florsocker
  • 2 ägg
  • 200 g riven mandelmassa
  • Topping
  • 1-2 kakor blockchoklad
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker, rör ner övriga ingredienser. Häll ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
    3. Rör ihop krämen med en elvisp och bred på den avsvalnade kakan och ställ in i frysen.
    4. Smält 1-2 kakor blockchoklad med 2 msk olja och pensla på den kalla kakan. Ställ in den ytterligare en stund i frysen.
    5. Skär med en varm kniv vid servering.

    Liknande recept

    3.6
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben