Skurna biskvier

Serverar: 30-40 portioner

Inte lika pillrigt och geggigt som att göra vanliga biskvier

Ingredienser

  • 4½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 225 g smält smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 dl kokande vatten
  • Kräm att breda på kakan
  • 150 g mjukt smör
  • 2½ dl florsocker
  • 1 ägg
  • 100 g riven mandelmassa
  • Topping
  • 100-150 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Görs som en vanlig sockerkakssmet. Grädda i långpanna 175° ca 25 min. Bred krämen på kall kaka. Smält 100-150 g mörk blockchoklad med lite olja och pensla på kakan. Skär i bitar med varm kniv när chokladen stelnat lite.

    Liknande recept

    3.6
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben