Släta pistagebullar

Serverar: 24 portioner

Lättbakade bullar med pistage. Nötterna strös inte över förrän bullarna kommer ut ur ugnen.

Ingredienser

  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 apelsin, rivet skal och saft
  • 25 g jäst för söta degar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 krm salt
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Pensling och Garnering
  • 1 ägg, lätt vispat
  • 25 g smält smör
  • ½ dl pärlsocker
  • ½ dl pistagenötter, hackade
  • Instruktioner

    1. Värm matlagningsgrädden och apelsinsaft till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut den med lite av degvätskan. Häll i resten. Tillsätt smör, salt, socker, ägg, äggula, kardemumma och apelsinskalet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta samman till en ganska lös deg. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min. Baka ut den lätt och forma till en rulle. Dela i 24 bitar. Rulla till bullar och jäs på bakpapper ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och grädda 5-8 min tills bullarna fått fin färg. Pensla bullarna med smält smör när de kommer ur ugnen och strö över en blandning av pärlsocker och pistagenötter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    24
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben