Slottsjärpar med sås

Serverar: 4 portioner

Traditionell tillagning av järpar.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 100 g bakad leverpastej
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ dl vispgrädde
  • Smör
  • Sås
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Forma färsen till ca 12 avlånga rullar.
    2. Stek dem i smör i en stekpanna. Ta upp järparna. Vispa ur stekpannan med vatten. Sila upp i en kastrull. Blanda vetemjöl och grädde. Rör ner det. Tillsätt sojan. Låt koka på svag värme 3-5 min.
    3. Lägg ner järparna i såsen. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
    4. Servera med kokt potatis, inlagd gurka och lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben