Små aptitretare med myntadip

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Mycket gott, men lite pilligt att göra men det är det värt!

Ingredienser

  • Deg
  • 4.75 dl mjöl
  • 1.75 tsk salt
  • 6 msk smör
  • ca 10 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 2½ dl hackad gul lök
  • 4 tsk färskriven ingefära
  • 2-3 hackade vitlöksklyftor
  • 3 små spanska pepparfrukter
  • 1.25 tsk koriander
  • 1.25 tsk masala
  • 1.25 tsk kummin frön
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 500 g lammfärs
  • Olja till fritering
  • Dip
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 6½ dl hackad färsk mynta
  • 1½ tsk socker
  • 1½ msk färskpressad citron
  • Instruktioner

    1. Blanda smör med mjöl i en mixer grovkornigt, häll i vatten lite i taget till det är en smidig deg. Lägg degen i plastfolie i kylen minst 1 timme, gärna över natten.
    2. Börja med att fräsa löken till den är mjuk, tillsätt lammfärsen och stek till den är gyllenbrun, häll sedan på alla kryddorna och sist vattnet. Låt puttra i ca 5 minuter. Låt den sedan kallna.
    3. Kavla ut degen och ta ut runda cirklar ca 12 cm i diameter, dela dem på mitten. Pensla lite vatten runt kanterna lägg ihop som en trekant, lämna en sidan öppen för att fylla på med fyllningen, platta sedan till kanterna ordentligt så att det blir tätt. Fritera båda sidorna tills de är guldbruna.
    4. Lägg mynta, persilja, peppar, socker och citronjuicen i en mixer. Blir dippen för tjock blanda i lite olivolja.
    5. Låt er väl smaka!

    Liknande recept

    5
    40 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben