Små biffar med citrondip

Serverar: 10 portioner

Kan förberedas innan och förvaras i kyl eller frys. Tina och värm dem på svag värme i lite smör tills de är genomvarma. Små kvistar av kraftig rosmarin kan användas i stället för tandpetare. ca 50 små biffar

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 1 dl finhackade soltorkade tomater i olja
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • Dip
  • 1 burk Kesella (10 %, 250 g)
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till färsen. Arbeta färsen en stund. Forma små köttbullar som sedan plattas till lätt. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
    2. Stek biffarna i omgångar 1-2 min per sida. Torka ur stekpannan emellanåt.
    3. Blanda samman dippen. Servera biffarna med kvistar av rosmarin och dip.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben