En ny variant på köttfärsbiffar. Enkel att göra och himla god.
Ingredienser
175 g blandfärs
175 g nötfärs
1 dagsgammal småfranska
1 knippa vårlök
1 knippa persilja
1 msk solrosolja
100 g herrgårdsost , lagrad
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör eller margarin
Sås
1 1/4 dl torrt , vitt vin
1/2 dl matlagningsyoughurt
1 dl grädde
1 tsk soja
2 msk torr sherry
1 knivsudd vitpeppar
Instruktioner
Skär småfranskan i små tärningar och lägg dem i blöt i ljummet vatten.
Ansa, skölj och finhacka vårlöken.
Skölj och torka persiljan. Hacka bladen fint.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Fräs lök och persilja och ställ åt sidan.
Tärna osten fint eller riv den grovt.
Krama vattnet ur brödtärningarna. Lägg dem tillsammans med färs och ost i en skål.
Tillsätt ägg och lök samt persiljeblandningen.
Blanda noggrant. Smaka av med salt och peppar.
Forma 8 biffar av färsen.
Smält matfettet i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor på medelvärme, 15-20 minuter.
Såsen: Lös upp stekskyn med hjälp av vinet. Blanda youghurt och grädde och vispa ner det i skyn.
Låt koka samman. Smaksätt med soja, sherry och vitpeppar.