Små biffar med ost och persilja

Serverar: 4 portioner

En ny variant på köttfärsbiffar. Enkel att göra och himla god.

Ingredienser

  • 175 g blandfärs
  • 175 g nötfärs
  • 1 dagsgammal småfranska
  • 1 knippa vårlök
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk solrosolja
  • 100 g herrgårdsost , lagrad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • Sås
  • 1 1/4 dl torrt , vitt vin
  • 1/2 dl matlagningsyoughurt
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 2 msk torr sherry
  • 1 knivsudd vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär småfranskan i små tärningar och lägg dem i blöt i ljummet vatten. Ansa, skölj och finhacka vårlöken. Skölj och torka persiljan. Hacka bladen fint. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Fräs lök och persilja och ställ åt sidan. Tärna osten fint eller riv den grovt.
    2. Krama vattnet ur brödtärningarna. Lägg dem tillsammans med färs och ost i en skål. Tillsätt ägg och lök samt persiljeblandningen. Blanda noggrant. Smaka av med salt och peppar. Forma 8 biffar av färsen.
    3. Smält matfettet i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor på medelvärme, 15-20 minuter.
    4. Såsen: Lös upp stekskyn med hjälp av vinet. Blanda youghurt och grädde och vispa ner det i skyn. Låt koka samman. Smaksätt med soja, sherry och vitpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben