Små hemgjorda färskostar

Serverar: 8 portioner

Med egna färskostar på brickan är succén given, servera dem med flytande honung.

Ingredienser

  • 500 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl hackade färska örter
  • 1 dl hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Häll kvarg i ett kaffefilter och låt rinna av 2-3 tim.
    2. Smaksätt kvargen med salt, peppar och örter. Forma dem till små runda ostar. Låt stå i kyl minst 1 tim. Vänd dem i nötterna. Servera osten med lite flytande honung.
    3. Komlettera gärna ostbrickan med Svart Castello, Kvibille Grevé och Castello ekologisk brie.
    4. Tips! Man kan också vända ostarna i hackade färska örter t ex rosmarin eller timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gör din egen färskost
    Egen smaksatt färskost passar bra i sommarvärmen. Gott med bara lit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben