Underbara små dinkel bröd med en fyllning av västerbottensost.
Ingredienser
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
ca 12 dl ljust dinkelmjöl
200g västerbottensost
1 uppvispat ägg till pensling
2 msk dillfrö
2 msk torkad dill
Lite flingsalt
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Smält smör och tillsätt mjölk och salt. Låt blandningen bli 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resterande vätska.
Häll i mjölet, lite i taget och knåda till en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 delar.
Forma till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Dela osten i bitar och tryck i en bit i varje bulle.
Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över dillfrö, torkad dill och lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.