Små kuvertbröd med västerbottensost

Serverar: 30 portioner

Underbara små dinkel bröd med en fyllning av västerbottensost.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • ca 12 dl ljust dinkelmjöl
  • 200g västerbottensost
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 2 msk dillfrö
  • 2 msk torkad dill
  • Lite flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smör och tillsätt mjölk och salt. Låt blandningen bli 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resterande vätska. Häll i mjölet, lite i taget och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 delar. Forma till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Dela osten i bitar och tryck i en bit i varje bulle.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över dillfrö, torkad dill och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben