Små pavlovor

Serverar: 18-20 portioner

Grymt god sommardessert - eller en dessert året runt, när du vill låtsas att det är sommar. Perfekt med grädde och färska bär, eller för all del inlagd frukt eller något annat som passar. Hyvlad mörk choklad är inte heller fy skam. Går bra att frysa in!

Ingredienser

  • 8 äggvitor
  • Gnutta salt
  • 500 g strösocker
  • 4 tsk majsmjöl (jag använder vanlig maizena)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Bär
  • Hyvlad choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°C, och förbered tre plåtar med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna med en gnutta salt tills de är fasta men inte helt styva. Tillsätt lite socker i taget, och fortsätt vispa tills du har en härligt blank maräng. Strö över majsmjölet, lite vanilj och vitvinsvinäger, och rör försiktigt ner det.
    2. Forma marängsmeten till små rundlar (ca 1 dm i diameter) på bakplåtspappret, och tryck till dem lite med baksidan av en sked så att de blir lätt skålformade.
    3. Sätt in i ugnen, och sänk värmen till 150°C. Grädda i 30 minuter. Stäng av ugnen, men lämna marängerna inne i åtminstone 30 minuter till. (Gärna lite längre.) Ta ut, och lossa försiktigt pappret. Låt marängerna svalna på ett galler.
    4. Förvara sen i tättslutande burk, eller frys in dem.

    Liknande recept

    4.6
    2 h
    8-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben