Små pepparkakspajer med ost

Bjud in dina vänner på glöggparty...

Ingredienser

  • 150 g pepparkakor
  • 100 g digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 dl havtornsjuice
  • 2 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 400 g ädelost
  • ½ dl Dansukker Florsocker
  • 200 g Philadelphia Cheese Naturell light
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Krossa pepparkakor och kex. Blanda med smöret och ägget. Tryck ut i små formar.
    3. Grädda mitt i ugnen, 225º i cirka 5 minuter. Låt svalna innan bottnarna tas ur formarna.
    4. Koka upp juice och gelésocker och låt koka i 30 sekunder. Låt svalna något innan blandningen fördelas i formarna.
    5. Ställ svalt så att gelén stelnar.
    6. Mixa eller mosa osten tillsammans med florsocker, ost och creme fraiche. Klicka eller spritsa ostfyllningen ovanpå gelén i formarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 10 december 2012

    Väldigt mäktiga, men goda :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben