Små smulpajer med söta körsbär och mörk choklad

Serverar: 6 portioner

Körsbär möter mörk choklad och bildar små och naggande goda pajer!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl kokosflingor
  • Fyllning
  • 400 g körsbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 50 g mörk choklad, 70%
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • Tillbehör
  • Körsbär
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kärna ur körsbären och blanda dem med potatismjölet. Låt stå ca 3 minuter. Grovhacka choklad och hasselnötter. Fördela körsbär, choklad och nötter i portionspajformar.
    3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl, havregryn och kokos och rör till en något kladdig pajdeg. Fördela pajdegen i formarna.
    4. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    5. Servera med körsbär och lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben