Små spenat- och fetaostpajer

Serverar: 4-6 portioner

Pajskalet får här en extra god smak tack vare grahamsmjölet. Fyllningen är krämig och får fin sälta från fetaosten. Perfekt till buffébordet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g spenat
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk oregano
  • 200 g fetaost i kuber
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 liten ask cocktailtomater, 250 g
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Lägg grahamsmjöl, vetemjöl, salt, smör och vatten i en matberedare med kniven isatt. Kör till en deg eller hacka ihop ingredienserna för hand.
    2. Forma degen till en boll och platta ut den lite. Vira in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Gör fyllningen. Hacka spenaten grovt och fräs den i en stekpanna ett par minuter i olivolja. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
    4. Vispa samman ägg, mjölk och oregano till en äggstanning. Smaka av med salt och peppar.
    5. Smörj 4-6 formar, ca 8 cm i diameter. Tryck ut degen i formarna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 7 minuter.
    6. Fördela spenaten i pajskalen. Smula ner fetaosten och fördela oliver och tomater i formarna. Häll till sist över äggstanningen.
    7. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera gärna pajerna tillsammans med en god grönsallad och dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben