Smäktande apelsin- och daimparfait

Serverar: 6-7 portioner

Krämig, len och helt enkelt underbar. Apelsinens fina syrlighet blir en perfekt partner åt daimens söta knäck.

Ingredienser

  • 4 dl kesella gourmet
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rivet skal från en stor apelsin
  • 2 msk pressad apelsinjuice
  • 2 krossade dubbeldaim (2 gånger 56 gram)
  • 4 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 12 smulade digestivekex
  • Instruktioner

    1. Strö ut hälften av kexsmulorna i en form med löstagbara kanter - ca 24 cm i diameter.
    2. Rör kesellan smidig med vaniljsocker, apelsinskal och juice.
    3. Vispa äggulorna vita och pösiga med florsockret.
    4. Vispa grädden ganska fast..
    5. Vänd ner kesellan, tillsammans med daimen i äggsmeten. Vänd sen ner äggsmeten varsamt i grädden.
    6. Häll parfaitsmeten i formen. Strö över resterande kexsmulor. Ställ in parfaiten i frysen minst 4 timmar.
    7. Kom ihåg att ta fram parfaiten 15-20 minuter innan servering för att få fram dess rätta krämighet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben