Småkakor med fikon

Serverar: 35 portioner

Honung och fikon ger sötman i kakorna. Njut dem till kaffet eller till ett litet glas portvin.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 125 g kallt smör i tärningar
  • 200 g torkade fikon
  • 3/4 dl honung
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • ½ tsk mald kanel
  • 2-3 msk pressad apelsin
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bred ut mjöl och mandelmjöl på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mjölet 5-7 minuter. Låt svalna. Häll mjölet i en matberedare eller skål och finfördela smöret däri.
    3. Tillsätt finhackade fikon, honung, citron- och apelsinskal samt nejlikor och kanel. Avsluta med apelsinsaft och blanda ihop till en deg. Låt degen vila 20 minuter i kylen.
    4. Sätt under tiden ugnen på 180 grader.
    5. Dela degen i små bitar och forma till små "horn" Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg.
    6. Vänd dem i florsocker medan de fortfarande är varma. Låt dem svalna innan du lägger dem i tättslutande burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben