Smakrik fläskschnitzel med senap

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

SUPERGOTT!!! Med massor med olika smaker!

Ingredienser

  • 4 fläskschnitzlar (går även bra med kyckling eller nöt)
  • 2 ägg
  • Mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Fransk senap
  • 4-6 potatisar
  • 2-3 dl hackad persilja
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2-3 dl tomatsås eller passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Innan ni börjar kan ni förbereda potatisen, skala och skär fyrkantiga bitar, ca 3 cm breda. Hacka persiljan och vitlöken och blanda. Slå schnitzlarna tunna. Salta och peppra på båda sidorna.
    2. Bred över rikligt med fransk senap på en av sidorna. Doppa i mjöl och därefter i uppvispat ägg. Lägg i rätt djup stekpanna med mycket olja. Låt köttet bli vitt.
    3. Ta sedan ut köttet och lägg i en oljad djup ungsform. Lägg i 2 bitar kött, häll över blandningen av persilja och vitlök. Lägg över de andra 2 bitarna så att de blir som 2 "dubbelmackor" i formen.
    4. Häll i tomatsås och vatten i stekpannan där ni stekte köttet, blanda och salta lite. Häll sedan över "såsen" i ugnsformen över köttet. Lägg i potatisen. Täck med ugnsfolie. Sätt den sedan i ugnen i ca 60 min, beroende på potatisen.
    5. Man kan även ha i morötter & andra rotfrukter med potatisen.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben