4 fläskschnitzlar (går även bra med kyckling eller nöt)
2 ägg
Mjöl
Salt
Peppar
Fransk senap
4-6 potatisar
2-3 dl hackad persilja
4 vitlöksklyftor, hackade
2-3 dl tomatsås eller passerade tomater
5 dl vatten
Olja
Instruktioner
Innan ni börjar kan ni förbereda potatisen, skala och skär fyrkantiga bitar, ca 3 cm breda.
Hacka persiljan och vitlöken och blanda.
Slå schnitzlarna tunna. Salta och peppra på båda sidorna.
Bred över rikligt med fransk senap på en av sidorna. Doppa i mjöl och därefter i uppvispat ägg. Lägg i rätt djup stekpanna med mycket olja. Låt köttet bli vitt.
Ta sedan ut köttet och lägg i en oljad djup ungsform. Lägg i 2 bitar kött, häll över blandningen av persilja och vitlök. Lägg över de andra 2 bitarna så att de blir som 2 "dubbelmackor" i formen.
Häll i tomatsås och vatten i stekpannan där ni stekte köttet, blanda och salta lite. Häll sedan över "såsen" i ugnsformen över köttet. Lägg i potatisen. Täck med ugnsfolie. Sätt den sedan i ugnen i ca 60 min, beroende på potatisen.
Man kan även ha i morötter & andra rotfrukter med potatisen.