Jag älskar att plocka och äta kantareller, här kommer en god variant på kantarellpaj.
Ingredienser
Pajdeg
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
2 msk iskallt vatten
Fyllning
400 g kantareller
1½ msk smör
1-2 vitlöksklyftor
2 dl grovriven västerbottenost
3 ägg
2½ dl mjölk
1 tsk salt
1-2 krm nymalen svartpeppar
Fantastiskt god paj! Denna kommer vi göra många gånger! Ska minska lite på smöret i pajdegen, då skalet blev lite väl sprött.Tack för receptet!
God, men skulle haft mer kantareller och mer ost.
Väldigt god paj! Dubblade receptet för en oval pyrexform, det blev lite mycket deg men det blev gott ändå! Fick inte tag på någon västerbottenost, men tog vanlig riven och blandade med finriven parmesanost vilket smakade utmärkt! Tack för ett bra recept, känns bra att använda svampen till något (här glöms den ibland bort, att plocka är roligare än att rensa...)
Jag tog 400 g förvällda kantareller, man kan ta mer om man vill också. Är de färska får man öka något också eftersom mycket vätska försvinner vid stekningen
mycket god jag lade pajen i små formar serverade med tvärnöskinka och en lien sallad, med lite dressing mumsigt gott som förrätt