Smakrikt grovt bröd

Serverar: 1 portioner

Ett glutenfritt bröd som är saftigt, hållbart, smakrikt och har ett härligt tuggmotstånd.

Ingredienser

  • 6 dl kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 100 g solroskärnor
  • 30 g linfrö
  • 35 g melonkärnor
  • 50 g mörk sirap
  • 20 g nyponskalsmjöl
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 50 g boveteflingor
  • 60 g sojamjöl
  • 160 g bovetemjöl
  • 25 g psylliumfröskal
  • Smör till formen
  • Boveteflingor att strö över brödet
  • Instruktioner

    Blanda samman alla ingredienser till en slät och ganska lös deg. Häll degen i en smörad form ca 1½ liter. Strö över boveteflingorna. Låt degen jäsa i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda brödet i ca 75 minuter. Låt svalna och vila innan du skär i det - gärna till nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben