Smal fisksoppa med tomat och saffran

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kalorisnål

Ingredienser

  • 1 ½ röd lök
  • 2 vitlöksklyfta(or)
  • 1 röd paprika
  • 2 morot/morötter
  • 1 msk olivolja
  • 0,25 g saffran
  • 5 dl passerade tomater
  • 8 dl vatten
  • 1 ½ msk fond, koncentrerad fisk och skaldjurs
  • 1 lagerblad
  • salt
  • cayennepeppar
  • 400 gram fisk benfri, ex lax och sej
  • dill
  • Instruktioner

    1. Skär löken i bitar. Finhacka vitlöken. Skär paprikan i små bitar. Skala och skär morot i bitar.
    2. Fräs löken och vitlöken i lite olja. Tillsätt paprikan och morotsbitarna. Lägg resten av ingredienser i en kastrull utom fisk. Låt koka 15 minuter.
    3. Skär fisken i bitar och låt koka med i soppan de sista 5 minutrarna. Smaka av med salt och cayennepeppar. Dekorera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben