En GI-pudding som serveras med jordgubbssås och papayasalsa.
Ingredienser
4 dl havregrädde eller matlagningsgrädde
2 gelatinblad
4 msk fruktsocker
Jordgubbssås
200 g frusna jordgubbar
2 msk fruktsocker
Papayasalsa
1 medelstor papaya
Saften av 1 lime
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter.
Värm grädden i en kastrull och tillsätt fruktsocker.
Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen. Rör om så att de löser upp sig. Häll gräddblandningen i 4 portionsglas och låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar.
Halvtina jordgubbarna i mikro och mixa med mixerstav, smaka av med fruktsocker.
Skär papayan i små bitar, lägg i en skål och pressa över lime. Rör om.
Häll jordgubbssås ovanpå gräddpuddingen och toppa med papayasalsan.