Smal gräddpudding

Serverar: 4 portioner

En GI-pudding som serveras med jordgubbssås och papayasalsa.

Ingredienser

  • 4 dl havregrädde eller matlagningsgrädde
  • 2 gelatinblad
  • 4 msk fruktsocker
  • Jordgubbssås
  • 200 g frusna jordgubbar
  • 2 msk fruktsocker
  • Papayasalsa
  • 1 medelstor papaya
  • Saften av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter. Värm grädden i en kastrull och tillsätt fruktsocker. Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen. Rör om så att de löser upp sig. Häll gräddblandningen i 4 portionsglas och låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar.
    2. Halvtina jordgubbarna i mikro och mixa med mixerstav, smaka av med fruktsocker.
    3. Skär papayan i små bitar, lägg i en skål och pressa över lime. Rör om.
    4. Häll jordgubbssås ovanpå gräddpuddingen och toppa med papayasalsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben