Pannacotta med citrussocker

Serverar: 4 portioner

Pannacotta är italienska för liten gräddpudding. Denna lena och goda dessert serveras med citrussocker för att få lite sting.

Ingredienser

  • 1,5 gelantinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • Citrussocker
  • 1 dl strösocker
  • Rivet skal från en lime
  • Rivet skal från en citron
  • Till dekoration
  • Frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret. Sjud långsamt i 15 minuter.
    2. Blötlägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelantinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden.
    3. Häll upp i portionsformar eller höga glas. Låt stå i kyl till dess att pannacottan stelnat, ca 3 timmar.
    4. Riv limeskalet och citronskalet fint och blanda med sockret. Pressa över lime- och citronjuicen. Häll över pannacotta.
    5. Dekorera med frukt eller bär och servera genast.
    6. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben