Pannacotta med citrussocker

Serverar: 4 portioner

Pannacotta är italienska för liten gräddpudding. Denna lena och goda dessert serveras här med citrussocker för att få lite sting.

Ingredienser

  • 1 ½ gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl strösocker
  • Citrussocker
  • 1 dl strösocker
  • Rivet skal från en lime
  • Rivet skal från en citron
  • Till dekoration
  • Frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret. Sjud långsamt i 15 minuter.
    2. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden.
    3. Häll upp i portionsformar eller höga glas. Låt stå i kyl till dess att pannacottan stelnat, ca 3 timmar.
    4. Sockret: Riv limeskalet och citronskalet fint och blanda med sockret. Pressa över limejuicen. Häll över pannacottan.
    5. Dekorera med frukt eller bär och servera genast.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben