Smal smulpaj med äpple och vanilj

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 4 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g margarin
  • 4 äpplen
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 dl vaniljglass max 10 %
  • Instruktioner

    Blanda havregryn, 3 msk socker, vaniljsocker och margarin till en smuldeg. Skala och klyfta äpplerna. Lägg äpplerna i ugnsfast form, strö på kanel och 1 msk socker (om äpplerna är torra tillsätt 3 msk vatten). Strö över smuldeg och grädda i ugn, 200 grader i 25-30 minuter. Servera med lättglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben