Smal sommartårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Marängtårta med lite kolhydrater, lite fett och mycket vitaminer och proteiner :)

Ingredienser

  • Bottnar
  • 6 st äggvitor
  • 3 dl Stevia Strö
  • Fyllning
  • 2 dl kvarg
  • ½ banan
  • 100 g jordgubbar
  • 100 g galia- eller honungsmelon
  • Topping
  • 3 dl kvarg
  • 1 tsk Stevia strö
  • Skivad kiwi
  • Valfria bär
  • Finhackad mandel (valfritt)
  • Riven mörk choklad 85%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt stevian lite pö om pö. Vispa till en hård marängsmet.
    3. Använd en rund bakform för att rita två cirklar på ett bakplåtspapper.
    4. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut två bottnar genom att fylla cirklarna.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme.
    6. Under tiden blandar du fyllningen.
    7. Tärna melonen och mixa denna ihop med jordgubbarna till en puré.
    8. Mosa bananen och blanda med jordgubbes/melonpurén och kvargen. Låt stå i kylen.
    9. Låt marängbottnarna svalna och bred sedan på fyllningen. Lägg över den andra botten och blanda kvarg med stevia strö. Bred ut över tårtan.
    10. Dekorera med skivad kiwi, blandade bär och riven choklad.
    11. Servera direkt.
    12. OBS! Görs tårtan dagen innan, vänta med toppingen. Ställ de fyllda bottnarna i frysen fram till servering.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben