Marängtårta med lite kolhydrater, lite fett och mycket vitaminer och proteiner :)
Ingredienser
Bottnar
6 st äggvitor
3 dl Stevia Strö
Fyllning
2 dl kvarg
½ banan
100 g jordgubbar
100 g galia- eller honungsmelon
Topping
3 dl kvarg
1 tsk Stevia strö
Skivad kiwi
Valfria bär
Finhackad mandel (valfritt)
Riven mörk choklad 85%
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt stevian lite pö om pö. Vispa till en hård marängsmet.
- Använd en rund bakform för att rita två cirklar på ett bakplåtspapper.
- Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut två bottnar genom att fylla cirklarna.
- Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme.
- Under tiden blandar du fyllningen.
- Tärna melonen och mixa denna ihop med jordgubbarna till en puré.
- Mosa bananen och blanda med jordgubbes/melonpurén och kvargen. Låt stå i kylen.
- Låt marängbottnarna svalna och bred sedan på fyllningen. Lägg över den andra botten och blanda kvarg med stevia strö. Bred ut över tårtan.
- Dekorera med skivad kiwi, blandade bär och riven choklad.
- Servera direkt.
- OBS! Görs tårtan dagen innan, vänta med toppingen. Ställ de fyllda bottnarna i frysen fram till servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)