Sommartårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lätt och gott.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 350 g socker
  • 100 ml mjölk
  • 6 ägg
  • 300 g mjöl
  • 100 g potatismjöl
  • 15 g bakpulver
  • Salt
  • 80 g citron fromage
  • 250 g färska eller frysta hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smörja en rund form med löstagbara kanter och sätt ugnen på 180°C. Vispa pösigt smör, socker och salt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl med potatismjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen och mjölk i smörsmeten och blanda om väl. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan svalna och skär den i 2 - 3 bottnar. Du kan frysa in bottnarna och använda senare.
    2. Gör fromage enligt anvisningar på förpackningen. Lägg bär på botten av en djup skål. Häll över fromage. Lägg 1 botten ovanpå. Ställ i kylskåpet i 1 timme. Vänd tårtan på en tallrik och strö över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben