Smala scones

Serverar: 8 portioner

107 kcal/port

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 tsk mald kardemumma
  • ½ dl kesella
  • 1 ½ dl mild lättyoghurt, ev. låglaktos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt kesella och yoghurt och rör snabbt ihop till en deg. Knåda inte – då blir brödet segt.
    3. Dela degen i åtta delar och platta ut till runda kakor på bakplåtspapper. Grädda ca 10 min mitt i ugnen.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (1)

    cosmopolitan 9 oktober 2010

    Väldigt goda scones!! det gick att göra dem utan kardemumma också :)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben