Småländsk äggpannkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Ett gammalt recept, som kommer från min mamma .

Ingredienser

  • 1,5 l mjölk
  • 6 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 msk ostlöpe
  • 1 dl finhackad mandel
  • Instruktioner

    Vispa äggen lätt och blanda i socker och mjöl . Värm mjölken till ca 40 grader. Häll mjölken i äggsmeten och vispa den slät. Blanda i ostlöpen och häll i en stor eldfast, smord form. Strö över den hackade mandeln. Låt formen stå övertäckt på varm plats, t.ex ovanpå spisen, tills blandningen stelnat. Grädda i 200 grader ca 40 min. eller tills den höjt sig och fått fin färg. Låt kallna innan den skärs i . Serveras uppvärmd med en god sylt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben