Smalmat ostgratinerade kycklingfiléer med sparris

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

en mycket god gratäng 11 p

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer á 125 g
  • 2 tsk olja
  • 250 g grön sparris
  • 2 tomater
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • 2 dl matlagningsgrädde 7%
  • 1 dl riven parmesan ost
  • 4 dl pasta typ penne
  • Instruktioner

    Tillaga pasta enl förp. Krydda filéerna med salt och peppar och bryn i olja.Efterstek i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter och spola den kall under rinnade vatten. Lägg den i en ugnsform. Fördela strimlad tomat, hackad basilika, Skivad vitlök, pinjenötter och grädde i formen. Krydda med salt och peppar. Skiva kycklingfiléerna och lägg ovanpå, strö över osten och gratinera i ugn på 225 gr i 10 minuter . Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben