Smarrig räkröra till bakad potatis

Lite annorlunda röra. Men mycket god! Vitlök och senap ger mer sting och det behövs tycker jag när man har röran till bakad potatis.

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 500 g räkor
  • ½ dl dill, hackad
  • ½ dl gräslök, hackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • ½ krm cayennepeppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 50 g stenbitsrom
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Tvätta och picka potatisarna så att de inte sprängs i ugnen. Baka i mitten av ugnen, 1 ½ -2 timme, tills de känns riktigt mjuka.
    2. Skala räkorna och lägg dem på hushållspapper i kylen. Blanda samman resten av ingredienserna till röran men ta bara hälften av rommen, spara resten till garnering. Grovhacka räkorna men spara några hela till garnering. Vänd ner hacket i röran.Skär ett kryss med en vass kniv i potatisarna och tryck ihop dem underifrån. Lägg i räkröran, garnera med räkor, stenbitsrom och dill.
    3. Servera med sallad och solrosskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben