Smarrig sås till grillad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Superenkel och god sås till sommarens grillade lax.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl crème fraiche
  • Cyennepeppar
  • Gräslök
  • Salt
  • Instruktioner

    Koka ihop vin och fiskbuljongtärning tills 1 dl vätska återstår. Rör i 3 dl crème fraiche och krydda med cayennepeppar och värm. Klipp i mycket gräslök. Smaka av och bedöm om det behövs lite extra salt. Servera med grillad lax, färskpotatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 28 juli 2011

    Underbart gott till grillad lax och jasminris:-) Viktigt att låta vinet koka ner ordentligt så det inte blir för frän smak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben