Smart tacopaj med paprika- och osttäcke

Serverar: 4 portioner

Den här pajen är omöjlig att inte tycka om och ett perfekt avslut på veckan. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 150 g mjölkfritt smör
  • 3 msk vatten
  • Tacofyllning
  • 500 g sojafärs
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 dl vatten
  • 1 dl majskorn
  • Paprika- och osttäcke
  • 1 dl riven mjölkfri ost
  • 2 dl växtbaserad yoghurt eller créme fraiche, t ex sojayoghurt eller Oatly iFraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär smöret i mindre kuber och mixa ihop med mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet och fortsätt att mixa tills det går ihop till en deg. Pressa ihop till en boll och plasta in. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
    3. Kalva ut degen på mjölat bakbord. Klä en form med den och pricka bottnen med en gaffel. Pressa ner ett ark aluminiumfolie i formen och fyll på med torkade ärtor. Detta för att degen inte ska puffa upp sig under gräddningen eller rasa ner längs kanterna.
    4. Förgrädda pajskalet i 8 minuter. Ta ut och lyft bort aluminiumfolien med de torkade ärtorna. Sätt in pajskalet i ugnen igen och grädda i ytterligare 5 minuter.
    5. Stek sojafärsen i lite matolja. Tillsätt kryddmixen och vattnet och låt koka in. Vänd ner majskornen och skrapa ner allt i pajformen.
    6. Blanda ihop samtliga ingredienser till paprika- och osttäcket och bred ut över färsen. Toppa med paprikaskivor.
    7. Grädda tacopajen i 30-40 minuter eller tills den har fått fin färg. Servera genast med en god sallad.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben