Här har du chansen...testa denna ovanliga och goda pizza...
Ingredienser
1 kg Svegro smått & gott delikatesspotatis
1 kruka Svegro ruccolasallat
6 tomater
50 g sardellfiléer
200 g Gratella mozarella
2 msk olivolja
Salt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 275 grader.
Skiva den oskalade potatisen tunt i matberedaren och blanda den i en bunke med salt, peppar och olivolja.
Lägg potatisen som en rund solfjäder 20 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
Gör fyra bottnar. Förgrädda i 10 min. Tag ut dem ur ugnen och lägg på skivade tomater, sardeller och mozarella. Salta, peppra och grädda ytterligare i 8-10 min.
Toppa de färdiggräddade pizzorna med ruccola.
Tips!
Du kan också lägga på parmaskinka, salami eller champinjoner på de förgräddade bottnarna istället för sardeller. Eller toppa de förgräddade pizzorna enbart med ruccola och 100 g grovt riven parmesanost uppblandad med mozarella.