Smördegsbakelse med vinbärssylt
Syrligt, sött och försvinnande gott! Dessa små läckra bakverk brukar gå snabbt åt och tur är väl att de bara tar några minuter att göra - om man bortser från vinbärssylten förstås. Vill du kan du använda färdig sylt.
Ingredienser
2 ark smördeg
2½ dl vaniljkesella
1 dl vispgrädde, hårt vispad
Vinbärssylt
1 liter röda vinbär
2½ dl syltsocker
Garnering
2 dl bär, vinbär och hallon
Florsocker
Instruktioner
- Vinbärssylt:
Rensa och skölj bären. Lägg i kastrull på svag värme. Mosa eventuellt bären med en gaffel för att kastrullbotten inte ska brännas. Tillsätt sockret. Rör om medan sockret löses upp, ca 25-30 minuter. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg upp smördegsarken på en plåt med bakplåtspapper. Skär varje smördegsark i 4 delar för mindre bakelser. Baka i ugnen tills arken blivit höga, frasiga och fått en gyllenbrun färg. Skär varje bakverk i mitten på längden.
- Blanda vinbärssylt med kesella. Skeda upp på varje smördegsbit. Toppa med ytterligare en smördegsbit. Lägg på en klick grädde och dekorera med bär och pudra över lite florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)