Smördegsinbakad biff

Serverar: 4 portioner

En rätt för dem som tycker om frasig smördeg. Här fylls smördegen med biff, champinjoner, lök och bacon eller rökt skinka.

Ingredienser

  • 4 lövbiffar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 4 skivor bacon eller rökt skinka
  • 125 g färska eller konserverade champinjoner
  • 4 smördegsplattor
  • 4 msk kycklingleverpastej
  • Instruktioner

    1. Rumstemperera köttet. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    2. Smält matfettet i en stor fettsnål stekpanna. Bryn hastigt lövbiffarna på båda sidor. Ta upp dem ur stekpannan och håll dem varma.
    3. Skala och finhacka löken. Strimla baconskivorna och fräs strimlorna tillsammans med löken i stekpannan. Ansa och finhacka champinjonerna och rör ner dem i baconblandningen. Låt fräsa ytterligare 2 minuter. Ta bort stekpannan från värmen.
    4. Kavla ut smördegen till kvadratiska plattor. Lägg en lövbiff på varje platta. Bred kycklingleverpastej på köttet och skeda över champinjon-, lök och baconblandningen. Vik ihop smördegen över fyllningen och knip ihop skarvarna.
    5. Lägg paketen på plåten och grädda i ugnen, 30-40 minuter.
    6. Förbered: Gör iordning smördegspaketen en dag i förväg och förvara dem på en plåt i kylskåpet. Ta ut plåten och låt den stå en stund i rumstemperatur. Grädda sedan enligt anvisningen ovan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben