Smördegsinbakad längd med skinka, svamp och purjolök.

Serverar: 4 portioner

Med en färdigkavlad rektangulär smördegsplatta blir detta en enkel och mycket lättlagad rätt. Fyllningen kan varieras i det oändliga .

Ingredienser

  • 1 rektangulär färdigkavlad smördegsplatta
  • 200 g rökt skinka
  • 20-30 champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 1 ask créme bonjour vitlök, 100 g
  • Salt
  • Peppar
  • Ägg till pensling
  • Sesamfrö till garnering
  • Instruktioner

    1. Börja med att skiva champinjonerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Skölj och skiva även purjolöken.
    2. Lägg till purjolöken och den skurna skinakan i pannan och småfräs även den en kort stund. Häll i crème fraichen,créme bonjour, salta och peppra och låt den småputtra i några minuter så att smakerna träder fram. Låt svalna.
    3. Ta fram smördegsplattan och häll fyllningen som en sträng på ena långsidan och rulla sedan ihop.
    4. Lägg rullen på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö över sesamfrö. Grädda längden i 225 graders värm (mitt i ugnen) tills den får fin färg, cirka 10-15 minuter.
    5. Servera men en härlig sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben