Smördegsinbakade äpplen med mandel

Serverar: 4 portioner

Under det frasiga gömmer sig äpple och mandelmassa. En snabb efterrätt när tiden är knapp.

Ingredienser

  • 1 färsk smördegsplatta, 250 g
  • 4 äpplen
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk malen kanel eller 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • Pensling
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Servering
  • Glass eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala eventuellt äpplena och ta ut kärnhuset. Riv mandelmassan och blanda den med kanel eller kardemumma. Fyll hålet på äpplena med fyllningen.
    3. Rulla ut degen, dela den i 4 lika stora bitar. Ställ ett äpple på varje smördegsplatta. Pensla kanterna på degen med uppvispat ägg. Vik upp hörnen runt varje äpple och tryck till.
    4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
    5. Servera äpplena med glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben