Smörgåstårta med fisk och skaldjur

Serverar: 10 portioner

Ett säkert kort som alltid går hem.

Ingredienser

  • 36 skivor franskbröd, kantskuret
  • Fyllning
  • 2 dl grädde som vispas
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • klippt dill
  • 1 burk avrunnen krabba
  • ca 8-10 crabsticks i små bitar
  • 3 hårdkokta hackade ägg till fyllningen
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • Garnering
  • 3 hårdkokta skivade ägg
  • räkor
  • crabfish i små bitar
  • gravad/rökt lax i rosor
  • rom
  • citronbitar
  • tomat
  • gurka
  • dill
  • Instruktioner

    Kantskär skivat franskbröd, ca 36 stycken. Gör i ordning fyllningen. Blanda ihop vispad grädde, creme fraiche, majonnäs, chilisås, citronsaft, salt och peppar. Ta undan lite av den smeten så att det räcker till garneringen. (ca 1/3).,Resten av smeten blandas ihop med avrunnen krabba, crabfish i små bitar, hackade ägg och klippt dill. Det ska användas till fyllningen i båda lagren.,Efter att detta har gjorts och det är dags för garnering så kan man ju använda sin fantasi. ,Man kan förbereda detta med att göra allt färdigt utom garneringen kvällen innan och låta det stå kallt. Och sen garnera just innan gästerna kommer. Lägg ut 12 stycken bröd, dvs 4 x 3 så att det bildar en ruta.Bred på ordentligt med fyllning. Lägg på 12 bröd till och lägg på fyllning igen. Något mindre än det första varvet. Lägg sen på de återstående bröden och bred på av garneringssmeten. Garnera sedan med räkor, ägg, rom, små crabfishbitar, laxrullar, citron, tomat och gurka. Klipp över dill. Runt om på kanterna kan man garnera med dill eller med tunna gurkskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben