Smörgåstårta med rökt nötkött och pepparrot

Serverar: 10-12 portioner

Svenskt så det förslår. En riktigt klassisk och god kombination med det salta rökta nötköttet och pigga peppriga pepparroten.

Ingredienser

  • 8 skivor vitt landgångsbröd, utan kanter
  • Fyllning
  • 1 gurka
  • 200 g rökt nötkött
  • 50 g smör
  • 1 dl créme fraiche
  • Ca 3 cm färsk finriven pepparrot
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 bit färsk riven pepparrot
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ ask mangoldskott, 40 g
  • 300 g rökt nötkött
  • 1 klase blå druvor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 ask ärtskott, 80 g
  • Instruktioner

    1. Lägg ut två brödskivor till en avlång tårta eller forma till en rund. skala, kärna ur och finhacka gurkan. Strimla nötköttet och blanda med smör och pepparrot till en smidig massa. Rör ner créme fraiche, gurka och krydda med svartpeppar. Varva bröd och fyllning. Avsluta med ett lager bröd.
    2. Vispa grädden tjock och pösig. Blanda med riven pepparrot och smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Täck tårtan med pepparrotsvisp och garnera med mangold, skivor av nötkött, druvor, rädisor och ärtskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben