Smörgratinerad färskpotatis med kryddiga korvar

Serverar: 4 portioner

Läckert korvkalas som du svänger ihop snabbt när tiden är knapp! Servera med olika sorters korvar och gärna kryddiga med hög kötthalt.

Ingredienser

  • 800 g kokt färskpotatis
  • Ca 10 kvisttomater
  • 4 färska salladslökar i klyftor
  • 1 dl pinjenötter
  • Smör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad basilika
  • 1 msk finhackad timjan
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Olika sorters korvar, grillade eller stekta
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg den kokta potatisen i en ugnsform. Tryck till potatisarna med tummen så att de plattas till lite. Blanda alla ingredienser till smöret. Salta och peppra.
    3. Lägg en liten klick smör på varje potatis. Lägg kvisttomater och lök delad i klyftor ovanpå. Toppa med pinjenötterna och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    4. Servera tillsammans med grillade eller stekta korvar och en sallad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben