Smörkräm

Ingredienser

  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 tsk potatismjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • Instruktioner

    Blanda mjölk, äggulor, potatismjöl och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt tills krämen tjocknar. (Den får max. bli 77° varm, annars blir den grynig. Om du är osäker, använd vattenbad.) Efter krämen har svalnat, rör i smöret i småbitar.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    20
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben