Smörrebröd med bacon och äpple

Serverar: 4 portioner

Smörgås från Danmark.

Ingredienser

  • 4 skivor bröd, gärna rågbröd
  • 1 paket bacon
  • 1 skivat äpple
  • 1 lök
  • Smör
  • Flingsalt
  • Söt skånsk senap
  • Socker
  • Rosmarin
  • Instruktioner

    1. Smöra bröden, dela sedan bacon paketet på mitten.
    2. Stek baconen knapriga med rosmarin i en stekpanna, när det är färdiga, ta ur dem ur pannan och lägg dem att rinna av på hushållspapper.
    3. Stek äpplena och löken i baconfettet, när de fått lite färg, ringla över några nypor socker, stek tills löken är brun och äpplena mjuka.
    4. Lägg på löken, äppelskivorna och baconet på smörrebrödet, toppa med lite söt senap och flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben