Smörrebröd med bacon och äpple
Serverar:
4 portioner
Smörgås från Danmark.
Ingredienser
4 skivor bröd, gärna rågbröd
1 paket bacon
1 skivat äpple
1 lök
Smör
Flingsalt
Söt skånsk senap
Socker
Rosmarin
Instruktioner
Smöra bröden, dela sedan bacon paketet på mitten.
Stek baconen knapriga med rosmarin i en stekpanna, när det är färdiga, ta ur dem ur pannan och lägg dem att rinna av på hushållspapper.
Stek äpplena och löken i baconfettet, när de fått lite färg, ringla över några nypor socker, stek tills löken är brun och äpplena mjuka.
Lägg på löken, äppelskivorna och baconet på smörrebrödet, toppa med lite söt senap och flingsalt.
Liknande recept
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Mustig gryta med äpple och bacon
5
4
Stekt kalvlever med äpplen och bacon
3-4
Blomkålssoppa med bacon
4
2
Spagettigratäng med bacon
3.8
20 min
4
4
Röd vinbärssylt med äpple
10
Pastasås med bacon och kräftstjärtar
4.2
15 min
4
3
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Ugnspannkaka med bacon
5
40 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!