Smörstekt hokifilé.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En utsökt god och lättlagad fiskrätt. serveras med ris, cous- cous, bulgur, qinoa eller pressad potatis och en grönsallad.

Ingredienser

  • 8 små hokifiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 krm curry
  • Instruktioner

    1. Lägg hokilfiléerna på ett fat. Blanda i en skål skorpmjöl, citronpeppar, curry och pressa slutligen i de två vitlöksklyftorna. Tag fram en stekpanna och häll i oljan och lägg i smöret.
    2. Låt det bli varmt, men ej brunt och lägg i fiskfiléerna. Bred skorpmjölsblandningen över fiskarna och stek dem i 5 feminuter på varje sida. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gurgelfranz 20 mars 2010

    Mycket god fisk men väldigt bökigt att hälla på paneringen när man steker, jag föredrar att panera dem med ägg innan istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben