Smörstekta gösfilèer med saffranssås

Serverar: 4 portioner

Gott! Går även att använda någon annan fast fisk, t.ex. gös eller marulk. Servera gärna med pressad potatis.

Ingredienser

  • 600 g gösfilè eller annan fast fisk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 0,5 g saffran (1 kuvert )
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 msk hackad gräslök
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och låt den smälta i lite smör. Blanda ner saffran, salta och peppra. Häll på vin och grädde, låt det småkoka utan lock tills hälften återstår. Dra bort från värmen och vispa ner smöret i klickar.
    2. Hacka tomaterna och blanda ner dem tillsammans med gräslöken. Håll såsen varm.
    3. Skär fisken i lagom stora bitar, salta och peppra. Stek dem i smör ett par minuter på varje sida. Lägg upp på varma tallrikar och fördela såsen över. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben