Smokey burger de luxe

Serverar: 2 portioner

Mycket gott! Tips! Liquid smoke hittar man i välsorterade matbutiker, det går alltid att beställa hem. Ägget blandar jag i färsen för en saftigare burgare. Vissa har i lite HP-sås i burgaren också.

Ingredienser

  • Home fries
  • Bakpotatisar, antal efter behag
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Cole slaw
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 1 stor morot
  • 2 tsk kumminfrö
  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • Tabasco
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 400 g köttfärs (nymalen)
  • 1/4 tsk Liquid smoke (rökessens på flaska)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 ägg
  • Tabasco
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 2 skivor cheddarost (gärna amerikansk färdigskivad för burgare)
  • 2 stora hamburgerbröd med sesamfrön
  • 2 msk majonnäs
  • 2 stora salladsblad
  • 1 bifftomat
  • ½ rödlök
  • Saltgurka, efter behag
  • Instruktioner

    1. Home fries: Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min.
    2. Coleslaw: Strimla kålet tunt och blanchera (doppa i kokande vatten) i lättsaltat vatten. Spola i iskallt vatten. Riv moroten grovt på rivjärn och blanda med kålet i en skål. Rosta kumminfröna i en torr kastrull och blanda i kålet tillsammans med majonnäs, vitlök och kryddor.
    3. Burgare: Blanda färsen med Liquid smoke, riven vitlök, ägg, tabasco salt och svartpeppar. Forma färsen till 2 burgare och grilla dem i en het grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida. Lägg på en skiva ost så fort du vänt dem. Låt burgarna vila lite på en tallrik och grilla bröden.
    4. Lägg lite sallad på bottenbrödet, skivad tomat och lök, burgare och bröd.
    5. Servera med pommes, cole slaw och saltgurka skuren i stavar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben