Smoothiepaj med tranbär och apelsin.

Den här pajen är ett underbart sätt att få i sig sin dagliga dos c - vitamin.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 170 g digestivekex
  • 70 g osaltat smör
  • 1 msk strösocker eller honung
  • 1 msk vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 ½ tsk gelatinpulver
  • 3/4 dl tranbärsjuice
  • 6 medelstora, klyftade apelsiner
  • 4 3/4 dl naturell yoghurt
  • Färsk mynta till garnering
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen ordentligt. Tryck ut degen jämnt i en pajform, diameter 23 cm. Grädda i 15 minuter. Låt svalna helt på galler.
    2. Häll tranbärsjuicen i en liten kastrull och strö gelatinet över. Låt svälla I 5 minuter. Sjud gelatin och juice under vispning på medelvärme i 3 - 4 minuter, tills gelatinet smält och såsen börjar tjockna. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna helt.
    3. Mixa gelatinsmeten, apelsinskivor och yoghurt till en slät massa. Häll fyllningen i det avsvalnade skalet. Svep in pajen i plastfolie och frys den i 4 timmar, eller tills den har stelnat. Garnera med färsk mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annarose30 20 april 2013

    måste man äta pajen kall elelr?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben