Smuliga citronrutor

Serverar: 16-20 portioner

Frasig botten med ett friskt och fräscht citrontäcke och glasyr på toppen.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Citrontäcke
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl créme fraiche, 34 %
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal + 1 msk saft
  • Citronglasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1-2 msk citronsaft
  • Eventuellt några droppar vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smuldeg:
    3. Blanda ihop alla ingredienser till en smulig deg. Smula ner den i en långpanna, ca 20x25 cm, klädd med bakplåtspapper.
    4. Citrontäcke:
    5. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
    6. Häll ut citronsmeten i ett tunt lager över smuldegen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den kallna i formen.
    7. Glasyr:
    8. Blanda florsocker och citronsaft. Tillsätt eventuellt lite vatten.
    9. Ringla glasyren över kakan. Låt den stelna innan du skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben