Smulpaj m rabarber o jordgubbar

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Något av den godaste i paj som jag ätit! Smakerna från rabarber och jordgubbar blandar sig väl. Det blev en aromatisk upplevelse för mig, som helst äter jordgubbar som de är med mjölk o grädde.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 200-250 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • ¾ l Jordgubbar
  • ¾ l rabarber
  • ¾ dl farinsocker
  • 1½ msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Lägg havregryn, socker och vetemjöl i en skål. Dela smöret i mindre bitar och lägg i skålen. Knåda ihop ingredienserna.
    2. Skiva/dela jordgubbar och rabarber, blanda i potatismjöl och socker. Lägg blandningen i en pajform.
    3. Fördela smuldegen som ett lock över fyllningen. Grädda i 200-225 grader i 20-25 minuter (lite beroende på ugn och pajens tjocklek).
    4. Servera varm/ljummen med endera vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wacicu 18 juni 2011

    OBS! Jag hade skrivit fel mgd på potatismjöl tidigare - det stod 1 1/2 DL. Givetvis ska det vara msk. men ta gärna lite mer: ca 2 msk ifall jordgubbarna inte är fasta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben