Smulpaj m rabarber o jordgubbar
Något av den godaste i paj som jag ätit! Smakerna från rabarber och jordgubbar blandar sig väl. Det blev en aromatisk upplevelse för mig, som helst äter jordgubbar som de är med mjölk o grädde.
Ingredienser
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
200-250 g smör
1 dl farinsocker
¾ l Jordgubbar
¾ l rabarber
¾ dl farinsocker
1½ msk potatismjöl
Instruktioner
- Lägg havregryn, socker och vetemjöl i en skål. Dela smöret i mindre bitar och lägg i skålen. Knåda ihop ingredienserna.
- Skiva/dela jordgubbar och rabarber, blanda i potatismjöl och socker. Lägg blandningen i en pajform.
- Fördela smuldegen som ett lock över fyllningen. Grädda i 200-225 grader i 20-25 minuter (lite beroende på ugn och pajens tjocklek).
- Servera varm/ljummen med endera vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (1)
OBS! Jag hade skrivit fel mgd på potatismjöl tidigare - det stod 1 1/2 DL. Givetvis ska det vara msk. men ta gärna lite mer: ca 2 msk ifall jordgubbarna inte är fasta.