Smulpaj med äpple och marschmallows

En god paj gör vem som helst på gott humör. Hur gott låter inte detta recept.

Ingredienser

  • Botten
  • 12 digestivekex
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 5-6 röda äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk socker
  • Topping
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 2 msk honung
  • Marschmallows, mini eller delade i småbitar (så många du själv tycker)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret till botten och låt det svalna. Rör ihop det med krossade digestivekex till en massa och tryck ut den i botten av en smord pajform. Skär äpplena tunt och placera ut dem i tre lager i formen. Blanda ihop kanel och socker i en skål och strö ut över äpplena.
    2. Nyp ihop havregryn, mjöl och smör tillen grynig massa och strö ut den som topping, hela pajen skall täckas. Placera ut marschmallowsen och avsluta med att ringla honung över. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter.
    3. Servera med glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben